donderdag 18 september 2014

7.6: Grijze massa

De heren in Otwock zijn heerlijk culinair bezig, met emmers, grote staafmixers en flinke hoeveelheden specie. De westelijke zijde van het huis is inmiddels behoorlijk van uiterlijk veranderd. De groengele elementen van mineraalwol zijn afgedekt met een grijze lijmlaag; tijdens het maken van de foto's gisteren werd de tweede laag aangebracht. Nadat dit gedaan is, krijgen de overige drie zijden van het huis dezelfde behandeling. De uiteindelijke gevels zullen we volgens Emil pas in de tweede week van oktober kunnen aanschouwen.



Het is weer tijd om wat keuzes te maken. Tijdens deze fase van de afwerking worden o.a. de vensterbanken buiten gemonteerd. Een snelle inventarisatie leerde mij dat alle huizen in de buurt blikken vensterbanken hebben. Het antwoord op mijn vraag waarom men voor blik kiest, liet zich makkelijk raden: Dat is goedkoop. Ja, inderdaad, zo ziet het er ook uit. Wij gaan voor geglazuurde elementen, vermoedelijk grijs - dezelfde kleur van het dakoppervlak en de regenpijpen.

Het witte stukje isolatiemateriaal op onderstaande foto's is aangebracht om te kunnen beslissen hoe breed de lijsten rondom de ramen moeten worden, 6 of 10 centimeter. Het wordt de tweede optie.



1 opmerking:

  1. Typisch dat de stuc direct op de steenwol wordt aangebracht. Je zou denken dat er eerst nog een muur vóór gemetseld wordt en dan de stuc....
    Maar het wordt wel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen