zaterdag 17 januari 2015

4.7 / 6.21: Het hangt!

De vloer in de keuken en de huiskamer is inmiddels hard genoeg om over te lopen, maar heeft nog een maand of anderhalf (tenminste) nodig om volledig uit te harden. Ook in de garage hebben we inmiddels een vloer, waarbij vooraan (bij de garagedeur) een uitsparing is gemaakt voor een afvoerrooster.




Ja, de badkamer is inderdaad nog niet gedaan. Er waren wat andere werkzaamheden die voorrang kregen. Het weer is ook de komende week nog goed genoeg, dus dit zal zeker goedkomen.

Vandaag heeft de loodgieter de cv-installatie bijna voltooid. Het enige wat nog ontbreekt, is de boiler, die pas geplaatst kan worden zodra ook de ruimte voor de ketel en de boiler voorzien is van de uiteindelijke vloer. De cv-installatie is daarnaast ook klaar om uitgebreid te worden met een haardsysteem in de huiskamer, een uitbreiding die ik direct ga laten uitvoeren om te voorkomen dat we eerst een huiskamer afwerken, vervolgens moeten breken en nog een keer moeten afwerken.



Ook is vandaag, zoals toegezegd, de garagedeur opnieuw gemonteerd. Gelukkig hoefde niet de hele deur verwijderd te worden; het was voldoende dat het bovenste deel van de geleidingsrails een stukje hoger opgehangen werd en het "ontbrekende stuk" opgevuld werd met een extra stukje rails. Wanneer we nu van de hal naar de garage gaan, hangt er geen geleidingsrails meer voor onze ogen. Met een enorm gepiep ging de deur open... en na een volle spuitbus olie ging hij doodstil weer dicht.




Huiswerk voor de komende dagen: haardsysteem uitkiezen, de opties bekijken voor de garderobe (zoals ik vorige keer al schreef: die is niet geplaatst zoals het moet en bij nader inzien is dat niet enkel mijn fout) en me verder voorbereiden op de volgende etappes van (het leukste deel van) de afwerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten