vrijdag 23 januari 2015

5.14 / 6.22 / 8.19: Gasssssssss?

Hedenochtend had ons huis aangesloten moeten worden op de gasleiding, zodat we rustig kunnen beginnen met stoken om de betonnen ondervloeren iets sneller te laten drogen. Nu is het huis in technische zin wel aangesloten op de gasleiding, maar de hoofdkraan laten we nog maar even dicht omdat we anders naast het huis een bubbelbad krijgen. Een duur bubbelbad, want de rekening komt vanzelf. De gasmeter en de uhh... tja... hoe zullen we het noemen... de gasdrukreduceerder zijn in ieder geval gemonteerd.


De installateur van onze gasinstallatie had beloofd de door de electriciën gesloopte gasleiding te repareren voordat het huis zou worden aangesloten op de gasleiding. Vandaag was ik getuige van een verwoede poging om deze belofte na te komen, maar helaas... het feest ging niet door vanwege het probleem waar onze straat elk jaar rond deze periode mee kampt: water en vooral modder. Veel modder. Omdat we op dit moment nog geen eigen electriciteitsaansluiting hebben (de stroom "lenen" we nog steeds van de overburen) was ik toch al niet van plan om de verwarmingsketel direct in te schakelen, hetgeen de installateur een week of anderhalf extra geeft om dit defect te verhelpen.



Binnen is ondertussen weer veel gebeurd. In het kantoor op de bovenverdieping is de ontbrekende constructie van gipsplaten aangelegd. Nadat de electriciën een extra kabeltje heeft gelegd zodat ook hier wat ledlampen in kunnen worden geplaatst, wordt ook dit deel afgewerkt met een gipslaag.




Op de bovenverdieping zijn ook de vensterbanken reeds geplaatst. De kleurkeuze is wat mij betreft een zeer geslaagde geweest. Het enige "probleem" dat ik kon vinden, is dat de twee vensterbanken in de grote slaapkamer niet helemaal in een rechte lijn liggen, hetgeen eigenlijk enkel zichtbaar is als je met één dichtgeknepen oog langs de rand van beide vensterbanken kijkt. We zullen dus nog eens moeten nadenken hoe erg we dit vinden en of er een redelijke oplossing voor is.




De meest opvallende verandering beneden is dat het hele plafond in huiskamer en keuken voorzien is van stucwerk. Zoals verwacht zorgt dit voor een optische vergroting van de ruimte. De muren beneden moeten nog voorzien worden van de gipslaag (boven is dit bijna overal gedaan). De ondervloeren zijn overal voltooid, inclusief garage, ruimte voor cv-ketel (waar inmiddels ook de boiler is geplaatst), badkamer beneden en ruimte onder de trap.


De ploeg van Emil is volgende week hoogstwaarschijnlijk klaar met de werkzaamheden. Nadat deze ploeg vertrekt, wordt het even rustig omdat de vloeren en muren tijd nodig hebben om voldoende te drogen voordat verder gewerkt kan worden aan de uiteindelijke afwerking.

Nou, dat was het weer voor vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten