zaterdag 31 januari 2015

6.23 / 8.21: Haardsysteem (1)

Vandaag ben ik in een winters Otwock geweest. Dat is heerlijk, vooral als je huis in een nat gebied staat. Onze kavel is nu net een mijnenveld. Door de sneeuw zie je niet waar het droog is, dus als je je voet verkeerd neerzet, heb je een drijfnatte schoen (en voet). Ik spreek uit ervaring.



Wat is er de laatste dagen zoal gebeurd?

De ploeg van Emil is bezig met de puntjes op de i te zetten. Ik heb dan ook geen schokkend beeldmateriaal van revolutionaire veranderingen. De muren worden voorzien van de laatste of voorlaatste gipslagen. Hierna moeten alle muren nog geschuurd worden zodat ze overal (in theorie) perfect egaal zijn. De vloeren zijn overal klaar, zelfs in de garage - en dat was iets te snel, want we waren met zijn allen vergeten dat daar nog een buis voor de stofzuiginstallatie geplaatst moest worden. Gelukkig bleek deze installateur in staat om een beschaafde, nette goot uit te hakken en niet de helft van de garagevloer te slopen. Alleen het plafond in het toekomstige kantoor is nog niet voorzien van de afwerklagen, maar dat zal te maken hebben met het feit dat de ploeg daar door de week overnacht.

Gisteren heb ik bezoek gekregen van twee heren van de firma Komo (nee, niet van de vuilniszakken en ook niet van het keurmerk) over het plaatsen van een haardsysteem met warmtewisselaar. Het werk aan de kant van de centrale verwarming is gedaan, nu moet er een haardelement worden geplaatst. Ik heb braaf een half uur geluisterd naar adviezen als "eigenlijk is het daar net te smal, maar we kunnen de schoorsteen afbreken en hem een halve meter verplaatsen" gevolgd door volstrekt belachelijke bedragen. Ze hadden precies één catalogus met haardsystemen van één (duur) merk. Alhoewel ik aangaf dat deze bedragen voor mij niet realistisch waren, bleven ze maar doorhameren op de kwaliteit en dat dat merk toch echt de aanrader is van hun. Het was goed te merken dat deze heren een flinke provisie ontvangen van dit merk. Op een gegeven moment had ik een zeer sterke neiging om de heren te vertellen waar de deur is, maar gelukkig vertrokken ze uit eigen beweging. Nu is het tijd om wat andere (volgens de heren goedkopere, maar absoluut slechtere met veel defecten en onbetrouwbare systemen) merken te onderzoeken.


Vanavond heb ik een gesprek gehad met Emil over werkzaamheden die tot nu toe zijn uitgevoerd, de afrekening en de kleine aanvullingen die er nu nog bij komen. De rechte vensterbanken laat ik waarschijnlijk toch recht, waardoor ze, zoals ik in mijn vorige bijdrage schreef, niet helemaal evenwijdig liggen. Ik ben van mening dat iemand die dit niet weet het ook niet ziet. Pas als je precies gaat controleren of ze wel exact goed liggen, zie je een afwijking. Het verwijderen van de vensterbanken en het bijslijpen is lastig en kan net zoveel kosten als wat de vensterbanken zelf gekost hebben (Emil kan dit niet zelf, de vensterbanken moeten daarvoor naar een gespecialiseerd bedrijf). Wellicht win ik nog advies in bij zo'n bedrijf.

Tenslotte heb ik ook met Emil van gedachten gewisseld over de garderobekast. Deze werkzaamheden brak ik eerder af omdat ik meende te zien dat dit helemaal mis ging. Nu staan de neuzen dezelfde kant op en ook dit stuk van de kamer zal dus verder afgewerkt worden.

Dat was het weer voor nu. Ter afsluiting wat foto's van één van de ramen van de slaapkamer, waar ik het folie heb verwijderd om beter te kunnen zien hoe de combinatie muur, vensterbank en raam er nu uitziet.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten