zondag 27 april 2014

2.18: Stempels te koop :)

Weer 3 werkdagen verder.

Gisteren heeft het in de regio Warschau nagenoeg de hele dag geregend, waardoor de aannemer besloot beneden een scheidingsmuur aan te leggen. Dan heb je tenminste een uhh... vloer boven je hoofd. De contouren van ons toekomstige toilet zijn hierdoor zichtbaar geworden. Daarnaast ziet alles er opeens een stuk ruimer uit omdat een groot aantal stempels is weggehaald (het beton is nu voldoende uitgehard). In de garage, stookkamer en het toilet staat geen enkele stempel meer en is de (ruwe) verdiepingsvloer te zien.





Op de bovenverdieping is verder gewerkt aan de muren van de zijkanten van het huis. Boven de ramen is wederom een latij aangelegd (de bekisting is er nog) welke als geheel verbonden is aan de vloer van de bovenverdieping. Op vier punten is deze latij voorzien van een...

Tja... en zie er dan maar een Nederlands woord voor te verzinnen. In het Pools heten ze marki stalowe. Een stalen plaatje van 6 millimeter dik, met 4 pinnen verankerd in beton, welke dient als basis voor twee grote stalen balken die volgende week zullen worden geplaatst. Deze balken zijn op hun beurt weer een deel van de te bouwen dakconstructie.




 

Zeer binnenkort bereiken we het punt waarop ik begrotingspositie 3.1 (muren, verdiepingsvloer, schoorstenen, trap) kan afsluiten. Ondertussen is ook de aanvraag voor de tweede tranche door de bank in behandeling genomen.

Oh, nog iets: wanneer je op niveau (ca.) +5.20 zit, heb je een goed uitzicht. Zie bovenstaande foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten